Spijkenisse / computerruimte koeling / computerruimte koeling

Computerruimte koeling

Computerruimtes zijn doorgaans het hart van de organisatie en zeer gevoelig voor warmte. Naast het gegeven dat de ruimte op de juiste temperatuur moet zijn voor een optimale werking van de IT apparatuur, is het controleren van de vochtigheidsgraad (Relatieve Vochtigheid) in de ruimte even belangrijk.

Standaard comfort airconditioning apparatuur is afgestemd om te functioneren in kantooromgevingen, waar mens en apparatuur samen gaan in een behaaglijk klimaat.

In computerruimtes gelden andere eisen voor het interne klimaat, een regeling van de temperatuur op een graad nauwkeurig en een afwijking van de relatieve vochtigheid van maximaal +/- 5%. In onze 24/7 economie dient een computerruimte 24 uur operationeel te zijn gedurende 365 dagen per jaar. Natuurlijk storingsvrij en voorzien van de benodigde controle op werking middels IP benadering of via SMS.

Dit soort klimaateisen zijn alleen te realiseren met professionele apparatuur, zoals computair’s of ook wel genoemd CCU’s.

Afhankelijk van het opgestelde IT apparatuur en de externe transmissie vanuit naast gelegen ruimtes of bijvoorbeeld zoninval via ramen zal een warmtelast berekening gemaakt moeten worden door een erkend installateur met kennis van computerruimtes. Want een standaard hoeveelheid Watt koelvermogen per vierkante meter of inhoud gaat in computerruimtes niet werken. Factoren zoals opgesteld vermogen UPS, nieuwe super bladeserver technieken of storage systemen etc. enkel of dubbel gevoed hebben allemaal invloed op het uiteindelijke opgestelde vermogen en type computerruimte airconditioner systeem.

Stel u zich de vraag of uw computerruimte wel voldoende energiezuinig is, wilt u een gedegen advies of overweegt u een aanpassing of nieuwbouw van uw computerruimte bel ons voor een afspraak en wij komen bij u langs voor een vrijblijvend advies.

Wij leveren standaard diverse fabricaten zoals:

tl_files/alfa/stulz.jpg tl_files/alfa/uniflair.jpg tl_files/alfa/carel.jpg