Spijkenisse / computerruimte koeling / energiebesparing

Energiebesparing

Een zeer essentieel onderdeel van een computerruimte is de energiehuishouding. Met een goed geengineerde installatie voorzien van Vrije Koeling en afgestemd op de eisen van de gebruikte IT componenten, zijn zeer hoge energiekosten besparingen mogelijk.

Natuurlijk neemt dit een extra initiële investering met zich mee, maar het voordeel van de besparing is in veel (bijna alle) gevallen absoluut doorslaggevend om toch te investeren in vrije koeling. Laat U ook in deze voorlichten door een installateur met kennis van zaken, natuurlijk staan wij u graag te woord voor een passende en werkende oplossing.
Ook is er nog veel energiebesparing te behalen door een juiste inrichting van de ruimte.

Het toepassen van “Koude-” en/of “Warmegangen” in combinatie met een verhoogde vloer zorgen voor een gecontroleerde stroming van de geconditioneerde en retourlucht. Het elimineren van luchtzijdige kortsluiting rondom de patchkasten reduceert “Hotspots” en kan er gemakkelijk één (of meerdere) graden Celsius hoger gekoeld worden wat automatisch energiebesparing met zich meeneemt

Stel u zich de vraag of uw computerruimte wel voldoende energiezuinig is, wilt u een gedegen advies of overweegt u een aanpassing of nieuwbouw van uw computerruimte bel ons voor een afspraak en wij komen bij u langs voor een vrijblijvend advies.