Modellen

Het splitsysteem is het meest toegepaste vast gemonteerde airconditioningsysteem. Een split airconditioning bestaat uit een binnendeel en een buitendeel die door middel van twee dunne leidingen en een elektrakabel aan elkaar gekoppeld worden. Tijdens het koelproces wordt tevens vocht aan de lucht onttrokken. Het water dat daarbij ontstaat, wordt via een leiding afgevoerd naar buiten of naar een ander opvangpunt.

Een voordeel van een splitsysteem ten opzicht van een mobiel- of raamsysteem is dat alle componenten die geluid maken in het buitendeel zijn opgenomen. In het binnendeel bevinden zich slechts een ventilator (die een minimum aan geluid produceert) en een buizensysteem (warmtewisselaar / verdamper) die geen geluid maakt.

Splitsystemen zijn leverbaar in modellen voor aan de wand, op de vloer, aan het plafond en voor inbouw in het plafond. Het is ook mogelijk meerdere binnendelen aan één buitendeel te koppelen, dit heet een Multi-split systeem.
Alle splitsystemen moeten geïnstalleerd worden door een STEK Installateur.


Modellen


Wand
Design
Vloermodel
Plafondmodel
Cassettemodel
Kanaalmodel
Wand/plafond
VRF-DVMWandmodel Fuji ASYG18LF


Wandmodellen
De nieuwe Invorder modellen zijn zeer geluidsarm slechts 20 db(A).
De wandmodellen hebben een ruimte besparende en moderne vormgeving en zeer toepasbaar voor montage hoog aan de wand. Hierdoor ontstaat in combinatie met de auto-swing een optimale luchtverdeling in de ruimte.

De wandmodellen zijn onderhoudsvriendelijk, dit is mede te danken aan het zeer makkelijk te verwijderen filter welke na schoonmaak ook zo weer terug te plaatsen is. Ook zijn de wandmodellen er in een uitvoering met warmtepomp, dit houd in het kort in dat u uw ruimte 's winters ook kan verwarmen.
Met de vriendelijke bedienbare infrarode afstandsbediening brengt u uw voorkeur temperatuur met een druk op de knop naar een behaaglijk klimaat.


 tl_files/alfa/modellen/design-vivace.jpg

Design

Luxueuze Moderato airconditioners: de ’’finishing touch’’ voor uw interieur... !
Een Samsung Moderato of Vivace Single Split of Multi Split airconditioner straalt net dat ietsje meer uit. Deze airconditioner heeft een luxueuze zilverkleurige behuizing met een zwart “gerookt” frontpaneel, met een LED-scherm dat verborgen blijft als het toestel niet werkt. Een automatisch paneel houdt het toestel zo stofvrij. Dankzij het tijdloos ontwerp en de geringe diepte (14,5 cm) passen de toestellen in elk interieur.

Simpel, Chic en Slank...
MODERATO airconditioners geven smaak aan uw interieur...
De oogstrelende Moderato INVERTER Single Split of Multisplit wandunit heeft een eenvoudig maar stijlvol ontwerp met een grijs paneel en licht gewelfde vorm. Een verlicht LED-schermpje dat slechts oplicht tijdens de werking, geeft informatie over de temperatuur en werkingsfunctie.

“Goedemorgen” – Slaapmodus
Optimale nachtrust in een gezonde slaapkamer...
De "Goede Morgen"-functie van de Samsung Vivace staat in voor een gezonde en comfortabele slaapatmosfeer. Samsung deed hiervoor grondig onderzoek in laboratoria. Via geavanceerde meetapparatuur die de temperatuur van lichaam en huid opnam tijdens de slaap, kon Samsung een ideaal klimaatprogramma opstellen voor tijdens de slaap. Het systeem houdt de slaapkamer tijdens elke slaapfase op een geschikte temperatuur, wat resulteert in een betere nachtrust.


Vloermodel

Vloermodel
Lichte en compacte unit die laag aan de wand gemonteerd kan worden.
De Vloer modellen zijn zeer geschikt voor onder andere kantoren, vergaderruimtes, winkels, horeca, fitnesszalen, woonkamers, slaapkamers en showrooms.
- Door het compacte en slanke ontwerp neemt het vloer model een minimum aan ruimte in beslag.
- De reikwijdte van de brede luchtstroom is groot genoeg om er zeker van te zijn dat de gehele ruimte de gewenste temperatuur bereikt.
- De luchtstroom van het bewegende uitblaasrooster kan zowel in op/neer als in recht/links richting worden ingesteld door middel van de afstandsbediening.
- De vloer modellen zijn zeer stil met een geluidniveau vanaf 20 dB(A).Plafondmodel

Plafondmodel
De plafondmodellen zijn een vertrouwd model geworden, naast de makkelijke installatie mogelijkheden en de flexibiliteit zijn de units eenvoudig te monteren op de wand aan de vloer of net onder het plafond.
Door de moderne vormgeving en de geringe aanwezigheid kan dit model in elk interieur toegepast worden.
De bediening is eenvoudig, dit ook weer door de infrarode afstandsbediening. Bij sommige modellen is de louvre swing zelf horizontaal en verticaal toepasbaar en dan ook nog eens in 5-staps uitvoering, en natuurlijk de auto-swing.
Het speciale luchtreiniging filter en de energiezuinige werking brengt het plafondmodel tot een mooi en betaalbaar airconditioning.Cassettemodel

Cassettemodel
We mogen wel zeggen het parade paardje van de airconditioning. De cassette modellen zijn speciaal ontworpen voor montage in het plafond, dit brengt een onopvallend aanwezigheid met zich mee en alleen de verkoeling zal de airconditioning verraden.
Het cassette model wordt grotendeels in het plafond geïntegreerd. Het rooster wat zichtbaar blijft is ultra dun en een moderne vormgeving.
Het uniek ontworpen cassette model is er al met een afmeting vanaf 60 x 60 cm, dat wil dus zeggen dat u maar 1 plafond tegel mist en die wordt dan nog opgevuld met een mooi design airconditioning. Andere afmetingen bedragen 80 x 80 cm. De benodigde inbouwhoogte is vanaf 25 cm.
Door het vierzijdig uitblaassysteem wordt de luchtverdeling effectief gegarandeerd. de cassette modellen zijn ook nog eens zeer geruisloos en natuurlijk ook weer voorzien van de gebruiksvriendelijke afstandsbediening.
Koelvermogen vanaf 3.2 Kw tot 14.6 Kw en evt. leverbaar met warmtepomp.Kanaalmodel

Kanaalmodel (Sateliet)
De satellietmodellen zijn in vele capaciteiten leverbaar. Ze vormen geen storende factor omdat ze keurig in het plafond geïntegreerd worden.
Alleen de moderne uit- en toevoerroosters zijn zichtbaar. Met flexibele geïsoleerde slangen worden de roosters verbonden met de binnenuit. Deze wordt dus in het plafond gemonteerd en heeft als tweede voordeel dat ze zeer geruisloos zijn.
De uitblaasroosters worden op een zeer nauwkeurige plaats aangebracht, dit heeft als voordeel dat de ruimte optimaal gekoeld wordt en er helemaal geen tocht voelbaar is.
En dan te bedenken dat deze modellen ook weer met warmte pomp uitvoerbaar zijn, dit heeft als voordeel dat u de airconditioning een maal instelt en er zomer en winter van kan genieten zonder zorgen.
Koelvermogens vanaf 2.6 Kw tot 25.4 Kw en evt. leverbaar met warmtepomp.
Wand/plafondmodel

Wand/plafondmodel
Wand- plafondmodellen, voor koelen of koelen & verwarmen dmv Inverter Technologie. Door het compacte en slanke ontwerp neemt het wand- plafondmodel een minimum aan ruimte in beslag. Een constante temperatuur maakt het verblijf in een ruimte aangenaam. De Wand- plafondmodellen geven u op ieder moment van de dag de juiste gewenste temperatuur.
De reikwijdte van de brede luchtstroom is groot om te garanderen dat de gehele ruimte de gewenste temperatuur bereikt. De richting van de luchtstroom van de vier simultaan bewegende uitblaasroosters kan door middel van de afstandsbediening ingesteld worden. Geniet naast de zomer en de winter van een comfortabel binnenklimaat. Op natte herfstachtige dagen kunt u de luchtvochtigheid beheersen door middel van een aparte ontvochtigheidsfuntie. U kunt dan onafhankelijk van de temperatuur de ontvochtiging inschakelen.
De eenvoudig te bedienen infrarood afstandsbediening kan zowel op de muur geplaatst worden of als losse bediening gebruikt worden.
Airconditioners schaden het milieu niet dankzij het gebruik van milieuvriendelijke koelmiddelen.VRF-DVM

VRF-DVM

Wat is DVM?
Het VRF-DVM systeem maakt het mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten op één capaciteitsgeregelde buitenunit. Elke binnenunit bepaalt zelf hoeveel koeling of verwarming hij nodig heeft; de buitenunit past zich automatisch aan, en levert steeds precies de benodigde capaciteit.
VRF-DVM systemen zijn leverbaar in twee warmtepomp versies. In de eerste versie kan U het volledige systeem in koeling of in verwarming laten functioneren. In de tweede versie, VRF-DVM, kan U die keuze voor elke binnenunit afzonderlijk maken.

Hoe werkt VRF-DVM?
Het hart van het VRF-DVM systeem is de nieuwe Copeland digitale scroll compressor. Deze compressor levert traploos van 10% tot 100% van het nominale vermogen, zonder gebruik te maken van een inverter of bypass- systeem.
Dit grote bereik is mogelijk doordat enkel de belasting van de motor gewijzigd wordt, terwijl het toerental constant blijft. Door deze geavanceerde regeling garandeert het VRF-DVM systeem niet enkel een perfecte temperatuurscontrole, maar ook een constant hoog rendement en een optimale oliehuishouding.

Waarom VRF-DVM?
VRF-DVM systemen zijn eenvoudig te monteren, eenvoudig in gebruik en eenvoudig in onderhoud. Het verbruik van een VRF-DVM systeem ligt meer dan 30% lager dan bij een conventioneel airconditioning systeem, en vlot 10% lager dan bij inverter systemen.
Dankzij deze geavanceerde regeling kan een VRF-DVM systeem niet alleen meer, het doet dit ook met minder componenten. Minder componenten betekent eenvoudiger – en dus goedkoper – onderhoud.