Systemen

Wat voor systemen zijn er te krijgen in de markt:
Afhankelijk van het opgestelde apparatuur (warmtelast) en inrichting van de ruimte zijn er diverse stappen in computerruimte airconditioners te maken.

Voor de standaard ruimte voor de klein zakelijke markt met een interne warmtelast tot 10kW wordt over het algemeen speciaal ge-engineerde plafondonderbouw airconditioners toegepast voorzien van een goede winterregeling en storingsignaleringen.
Voor de ruimtes vanaf 10kW zijn de onderstaande computair’s of een combinatie van deze systemen te krijgen.

1 Direct expansie luchtgekoelde systemen in boven- of onderuitblazende uitvoering.

Voor de kleine en middel grootte computerruimte met korte leidinglengtes tot 50 meter. Zeer gemakkelijk capaciteit uit te breiden in de toekomst, prijstechnisch de meest aantrekkelijke variant.

2 Direct expansie watergekoelde systemen in boven- of onderuitblazende uitvoering.

Voor de kleine en middel grootte computerruimte met lange leidinglengtes.
De watergekoelde variant is tevens verkrijgbaar met een extra vrije koeling blok en aangepaste droge koeler om jaarlijks behoorlijke besparingen te behalen op de energierekening. 

3 Gekoeld Water systemen in boven- of onderuitblazende uitvoering

Voor de middel tot grote computerruimte met zeer lange leidinglengtes. Zeer makkelijk uit te voeren met vrije koeling en grote energiebesparing mogelijk.

Naast het kiezen van de juiste installatie bij uw computerruimte zijn er nog meer details waaraan we moeten denken zoals de tegels in de verhoogde vloer. Menig ruimte is willekeurig ingedeeld en waarschijnlijk overgedimensioneerd in het aantal geperforeerde tegels. Vaak worden tegels zonder overleg verplaatst in de ruimte of afgeplakt omdat deze zoveel tocht geven tijdens de momenten als we even bij de patchkast moeten zijn.
Maar ook hierin moeten we voorzichtig zijn met het verstoren van het luchtpatroon.
Luchthoeveelheden moeten zijn afgestemd op de patchkast waar deze voor is geplaatst, of het x aantal tegels met een gezamenlijke doorlaat in een koude gang moet afgestemd zijn op de totaal belasting en de “hotspots” in de koudegang. Alles staat of valt met de drukverhouding boven en onder de verhoogde vloer en de doorlaatbaarheid van de vloer.

Ook hier is weer wat energiebesparing te behalen als we het luchtvolume debiet afstemmen op de vloer en opgestelde vermogen, dan zal het opgenomen vermogen van de (EC) ventilator (welke 24 uur per dag staat te draaien) afnemen en dus besparing opleveren.

Warmte & Koudeopslag Bron
De tegenwoordige tijd leert ons gebruik te maken van groene energie zoals Photo Voltaic, Open of gesloten bronsystemen. Deze groene duurzame oplossingen zijn nu ook te koppelen aan uw computerruimte airconditioning installatie, natuurlijk is dit geheel afhankelijk van de omgeving waarin de computerruimte staat, maar zeker het onderzoeken waard.

Graag maken wij u een compleet voorstel voor één van de hierboven genoemde computerruimte systemen. Bel ons voor een afspraak en wij komen langs voor een vrijblijvend advies.