Werking

Hoe werkt een computerruimte airco eigenlijk:
Een conventionele computerruimte airconditioner is voorzien van de koeltechnische basis onderdelen zoals een  compressor (1 of meerdere), verdamper(s), ventilator(en), expansieventiel(en) en een condensor. Maar als één van de belangrijkste onderdelen van het geheel is de regeling, deze zorgt voor de benodigde nauwkeurigheid in de ruimte en communicatie met redundant opgestelde computerruimte airconditioners en uw GBS systeem. (in diverse protocollen te verkrijgen)

Maar deze regeling functioneert alleen optimaal bij een goed uitgevoerde interne luchtstroming, hieronder ziet u een downflow computerruimte airconditioner geplaatst op een verhoogde vloer in een service gang, voorzien van koudegangen in de ruimte en middels het verlaagde plafond de retourgang van de warme lucht.

tl_files/alfa/werking.jpg

In deze omgeving voelt elke super bladeserver zich thuis, de habitatrichtlijn van elke computerruimte. In deze opstelling kunnen wij wel tot 15kW warmtelast per vierkant meter weg koelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de functionaliteit van uw kostbare opgestelde IT apparatuur.


Wat is Redundantie

N+1
Dit is een redundantieoplossing waarbij u alle systemen gebruikt om het volledige belastingsvermogen te bereiken plus een extra systeem zodat wanneer een systeem uitvalt, dit kan worden vervangen terwijl de configuratie nog steeds over het volledige vermogen beschikt.

Voorbeeld: Wanneer het vereiste totale koelvermogen 60 kW bedraagt dat wordt geleverd door drie 20 kW systemen, wordt er in de praktijk gewerkt met vier 20 kW systemen.

De eenvoudigste vorm van een N+1 configuratie bestaat erin twee systemen te gebruiken met gedeeld belastingsvermogen waarbij de totale belasting kleiner is dan de maximumbelasting van een enkel systeem. Dergelijke oplossing wordt dubbele redundantie genoemd.